Start een Franchise


Neem contact met mij op

Bel: 06-24246789

Mail: info@starteenfranchise.nl

Wilt u meer informatie over het starten van een franchise?

INHOUDSOPGAVE


1. Wat is franchise?

2. Welke vormen van franchise zijn er? 
3. Vooroordelen over franchise 
4. Voor- en nadelen voor franchisenemers 
5. Marktontwikkelingen 
6. Bekende / minder bekende formules 
7. De franchise-overeenkomst, een bekende valkuil 
8. Franchise Handboek 
9. Een goede franchisegever… 
10. Nuttige contacten 
11. Hoe nu verder? 

Bijlage I:   Elementen van de franchise-overeenkomst. 
Bijlage II:  Kandidaat-franchisenemer moet vragen stellen! (verzorgd door stichting Franchise Keurmerk).

Bijlage III: Informatie over ‘Franchise Begeleidingstraject’ (verzorgd door Franchising Etc.). 

Bijlage IV: Beoordeling Franchise Contract (verzorgd door AG Hart Advocaten).

Bijlage V:  Competenties en denkstijlen van een startende franchisenemer (Franchise Connect).    

SAMENVATTING


Franchising Etc., het bedrijf achter FranchiseFormules.NL, is intermediair tussen franchisegevers en (kandidaat-) franchisenemers. Omdat (kandidaat-)franchisenemers doorgaans veel vragen hebben, heeft Franchising Etc. in samenwerking met o.a. de Rijksuniversiteit Groningen (dr. Evelien Croonen), AG Hart Advocaten (mr. Jeff 't Hart), Franchise Connect (dhr. Carlo van Rienen) en stichting Franchise Keurmerk (mevr. Emy Smolders) het eBook 'Wat is franchise?' opgesteld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in franchise, bij franchise betrokken is of franchise als samenwerkingsvorm overweegt.

In het eBook 'Wat is franchise?' wordt eerst het begrip 'franchise' afgebakend: Wat is franchise, welke franchisevormen zijn er, wat zijn de voor- en nadelen van franchising, hoe zien de meest recente marktontwikkelingen eruit (Franchise Monitor 2014) en welke vooroordelen leven er ten aanzien van dit vaak zo succesvolle businessmodel. Uiteraard komt ook het Franchise Contract aan bod, evenals het onlosmakelijk hieraan verbonden Franchise Handboek. 
 

Bijlagen

In bijlage I van dit e-Book vindt u een overzicht van alle elementen die een franchise-overeenkomst zou kunnen bevatten.

In biijlage II geeft mevr. Emy Smolders van stichting Franchise Keurmerk een aantal adviezen aan kandidaat-franchisenemers. Wat te doen voordat u in gesprek gaat met (een) franchisegever(s). Welke vragen over de formule moet u absoluut stellen.  

In bijlage III volgt informatie over de auteur van dit eBook, het bedrijf Franchising Etc. Zij zijn intermediair tussen franchiseformules en ondernemers / (kandidaat-)franchisenemers en verzorgen o.a. zogenaamde 'Franchise begeleidingstrajecten'.

In bijlage IV een bijdrage van AG Hart Advocaten & Adviseurs over de dienstverlening met betrekking tot de beoordeling van (uw) Franchise Contract(en).

In bijlage V tenslotte een bijdrage van Carlo van Rienen van Franchise Connect over competenties en denkstijlen van een startende franchisenemer.    

 

Testimonials

'Voor mij als nog net niet ondernemer zeer uitvoerig, ik kan niet zeggen dat ik iets mis. Ongeveer alles was nieuw, ik had nog nooit van een franchise handboek gehoord.'
- Dhr. Rademaekers -

'Ruim voldoende, goed verwoord en overzichtelijk gerubriceerd'
- Dhr. van Aalst -

'Helder, leerzaam en een duidelijke inleiding op franchising,voor eventueel vervolg.'
-Dhr. Keuning -

'Goed initiatief, duidelijk en goed van opbouw,ondanks dat ik er al veel van wist'
- Dhr. Melinga -

OVER DE AUTEUR


Jan-Piet Broersma begeleidt franchisegevers/formule-organisaties bij de ontwikkeling, expansie en/of professionalisering van hun franchiseformule(s). Dit kunnen bestaande formules zijn of nog op te richten concepten. Jan-Piet is eigenaar en initiator van de community FranchiseFormules.nl en al meer dan 15 jaar actief als intermediair tussen formules en ondernemers. Hij beschikt over een breed relatienetwerk in de franchisebranche en heeft veel kennis en praktische inzichten opgedaan door het werken met formules uit allerlei branches en sectoren. In het kader van het werven & selecteren van kandidaten spreekt, adviseert en begeleidt hij jaarlijks honderden (toekomstige) franchisenemers. 

Meer informatie over franchise is ook te vinden op The Question Library (TQL), kennisbank met meer dan 21.000 vragen-en-antwoorden over de dagelijkse bedrijfsvoering voor onderners, managers en priofessionals. Jan-Piet Broersma is auteur van de online Q&A ‘Franchising in meer dan 100 vragen’. De Q&A is ook als ebook (pdf) en als paperback verkrijgbaar.

UW EIGEN FRANCHISE STARTEN?