Start een Franchise


Neem contact met mij op

Bel: 06-24246789

Mail: info@starteenfranchise.nl

Wat is een franchise en hoe werkt het?

Wat is een franchise?

Wat is een franchise eigenlijk? “Franchise is een hechte vorm van samenwerking tussen juridisch zelfstandige ondernemers, de franchisegever en de franchisenemer, die onder gebruikmaking van een gemeenschappelijke naam en met een uniforme uitstraling producten en diensten aanbieden aan afnemers.” Zo luidt de officiële formulering van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV).

Zakelijk betekent het dat men zelfstandig kan ondernemen binnen een bewezen en succesvol concept van een bestaande organisatie. Grote voorbeelden zijn o.a. McDonalds, Albert Heijn, Hema en nog veel meer supermarktketens, fastfood restaurants en ook makelaardij ketens.

 

Hoe werkt een franchise?

Als ZZP’er, freelancer of zelfstandig ondernemer sluit je een contract met de eigenaar van een handelsnaam (franchisegever) en kun je dus gebruikmaken van een bestaande formule of concept. Dit geeft je het recht om tegen betaling ook een bedrijf te beginnen onder dezelfde handelsnaam. 

Je bent juridisch en economisch zelfstandig ondernemer maar krijgt de kennis aangereikt die nodig is om de franchiseformule succesvol te exploiteren. De verkoop en de dagelijkse gang van zaken en leiding geven aan het personeel komen voor rekening van de franchisenemer. De franchisegever houdt zich bezig met de marketing en de aansturing van de totale organisatie, waaronder de begeleiding van de franchisenemer. 

 

Belangrijke franchise informatie

Baseer je keuze om een franchise te beginnen op de juiste, onderbouwde franchise informatie. Zijn er kosten en risico’s aan een franchise verbonden? Aan welke voorwaarden en regels moet ik mij houden? Wat is van een franchise het grote voordeel en zijn er naast voordelen ook nadelen? Op onze website vind je alle franchise informatie die je nodig hebt.

 

Hoe maak ik een keuze over wat een geschikte franchise is?

Er bestaan grote verschillen tussen franchisegevers, zowel in keuzevrijheid als ook in het producten- en dienstenaanbod. Kijk daarom dus goed wat bij je past en welk soort franchise aansluit bij je wensen. Kijk ook naar de behoeften van de markt, is het een product of dienst die conjunctuur gevoelig is? Is het toekomstgericht? Speelt het voldoende in op de veranderingen van de markt? Bestaat het bedrijf al lange tijd en wat zijn mijn jaarlijks terugkerende kosten en instap fee? Genoeg vragen dus om een gedegen besluit te nemen. 

Wij van Starteenfranchise.nl kunnen je uitgebreid informeren over de vragen ‘Wat is een franchise?’, ‘Hoe werkt een franchise’ en je voorzien van die franchise informatie die je nodig hebt om een beslissing te kunnen maken. We adviseren, ondersteunen en bemiddelen in het proces naar de franchiseformule die bij jou past. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek of download ons e-book voor meer franchise informatie. Veel succes met je keuze!

UW EIGEN FRANCHISE STARTEN?