Start een Franchise


Neem contact met mij op

Bel: 06-24246789

Mail: info@starteenfranchise.nl

De kosten van het starten van een franchise

Franchise kosten

Franchise kosten betaal je aan de franchiseorganisatie voor het gebruik, het onderhouden en constant ontwikkelen van de franchiseformule die je gebruikt, het verbeteren van de concurrentiepositie en de ondersteuning en begeleiding die je krijgt op commercieel en technisch gebied, bijvoorbeeld bij het bepalen van het assortiment, de administratie en promotionele activiteiten. Ook betaal je voor bijvoorbeeld naamsbekendheid, een professionele website en de juiste software.

De franchise kosten die je betaalt voor het starten van een franchiseformules bij Starteenfranchise.nl variëren van € 60,- tot € 10.000,- instap fee. Ook de starter met een klein budget kan dus bij ons terecht.

Verschil in kosten franchise

De kosten die bij een franchise komen kijken, verschillen per branche en per organisatie. Deze franchise kosten kunnen in de loop van de tijd toenemen, omdat er goodwill bijkomt als de franchiseformule zich bewezen heeft en de inkomsten ook daadwerkelijk toenemen. Vaak betaal je maandelijks of jaarlijks een percentage van de omzet exclusief BTW.

Lage franchise kosten zijn niet per definitie aantrekkelijker, want mogelijk betekent dit ook dat je minder begeleiding krijgt of dat de franchise je minder oplevert. Ga dus niet altijd voor de goedkoopste. Misschien heeft de franchisegever bijzondere kennis of vaardigheden, heeft het merk meerwaarde of staan er allerlei ontwikkelingen op stapel? Wij adviseren je graag over onze verschillende formules.

Geen entreefee

Je betaalt vaak een eenmalige entreefee aan de franchiseorganisatie bij de start van jullie samenwerking. Dit is een vergoeding voor de tijd en het geld die het de franchiseorganisatie gekost heeft om de franchiseformule te ontwikkelen en deels voor het opstarten, inrichten en openen van je eigen vestiging. De entreefee betaal je meestal ook voor het realiseren van naamsbekendheid in de markt, markt- en locatieonderzoek en je opleiding. Ook de bedragen voor de entreefee kunnen enorm uiteen lopen, variërend van 100 euro tot tienduizend euro.

De franchiseformules van Starteenfranchise.nl zijn geselecteerd tot aan 10.000 euro entreefee!

Reclamebijdrage

Naast bovengenoemde kosten voor een franchise wordt meestal ook een reclamebijdrage gevraagd voor de voorbereiding en uitvoering van reclameactiviteiten. Vaak is dit een percentage van de omzet.

Wat is redelijk?

Onze adviseurs kijken graag samen met jou naar een goede balans tussen wat de franchiseorganisatie wil ontvangen en wat jij kunt betalen, op basis van de te verwachten winst. Wat krijg je voor de vergoeding die je betaalt? Welke risico’s loop je als je het zelf wil financieren? Wat leveren de naamsbekendheid en het merk je aan extra winst op? Ook kunnen wij je begeleiden tijdens een gesprek met een franchisegever. Ook begeleiden wij in een eventuele bedrijfsfinanciering voor de start van een onderneming, bijvoorbeeld via Crowdfunding.

Meer informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Starteenfranchise.nl of download ons eBook. Ook kan het je helpen de ervaringen van andere franchiseondernemers te lezen of de ondernemerstest te doen.

UW EIGEN FRANCHISE STARTEN?