Start een Franchise


Neem contact met mij op

Bel: 06-24246789

Mail: info@starteenfranchise.nl

Soorten franchises

Wat is het verschil tussen een soft en een hard franchise?

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een franchise te beginnen, sta je nog voor een andere keuze; kies je voor een soft of een hard franchise? Wat vind je prettiger werken?

 

Hard franchise

Bij een hard franchise zijn er gedetailleerde, harde afspraken op alle onderdelen van de bedrijfsvoering. Je hebt bij een hard franchise als ondernemer relatief weinig inbreng op het aangeboden assortiment en onderneemt dus volledig binnen de kaders van de franchisegever. Zaken als het winkelconcept, assortiment, inkoop en de marketing worden door de franchisegever bepaald.  De afspraken liggen vast in de franchiseovereenkomst. De juiste mix vinden van zowel je eigen creativiteit van het individuele ondernemerschap als van de professionaliteit van de grote franchiseorganisatie zorgt voor succes en groei van een hard franchise.

 

Soft franchise

In het soft franchise concept daarentegen ben je als ondernemer veel vrijer om te ondernemen. Je mag een gezamenlijke naam en logo gebruiken, evenals gezamenlijke reclameactiviteiten, en je moet je aan de reglementen houden. Maar als franchisenemer heb je bij een soft franchise ook de keuze om producten of diensten per pakket af te nemen en kun je een aanvullend assortiment voeren. Binnen bepaalde kaders is er meer speelruimte en keuzevrijheid met betrekking tot bijvoorbeeld het te voeren assortiment en de inkoop. 

De voorschriften voor de winkel kunnen beperkt blijven tot het gebruik van het merk, de vlaggen en stickers, maar het komt ook voor dat er verdergaande afspraken zijn en dat er een duidelijke controle is op de naleving.

 

Wat past het beste bij jou?

Starteenfranchise.nl selecteert voornamelijk laagdrempelige, voordelige en soft franchises die veel vrijheid voor de ondernemer bieden. Ben je benieuwd wat het beste bij je past? Wij kunnen je adviseren en ontdekken tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek graag samen met jou wat je wensen en kansen zijn. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Wil je graag eerst wat meer informatie? Op onze website kun je alles lezen over de formules, de voor- en nadelen en de kosten van een franchise. Je kunt ook ons e-book downloaden waar je op je gemak alles kunt nalezen!

UW EIGEN FRANCHISE STARTEN?